2017. február 9., csütörtök

írás Ruminivel

S az olvasásra egyre fogékonyabb, vele is elérkeztünk mostanra oda, hogy olvasgatja a feliratokat az utcán, és mindenféle, elé kerülő újságon, szórólapon lévő szövegeket betűz ki. Ez tavaly még nem izgatta, örülök, h kivártuk. Viszont az írott betűk nem a barátai. Anno M is csak nyomtatott betűkkel írt még elsős félévi vizsgáján, aztán második félévben meglódult, és év végére behozta ezt a "lemaradást". Hát, úgy tűnik S még halogatná ezt a témát, ha lehetne...

Elkezdtük esténként a Rumini kapitányt olvasni, változatlanul nagyon szeretjük mindannyian. Gondoltam, hátha Rumini kedvet hoz az íráshoz is. Szóval a hagyományos gyakorló mellé készült egy ilyen füzetke:
















Felhasznált képek, anyagok:






kockulás 3D-ben

Amikor S a kocka lerajzolását szerette volna megtanulni, talált még érdekes, 3D-s rajzolós oktató anyagokat is a neten. Azóta is kitartó és lelkes, keresi magának a videókat, amik alapján rajzolgat, például így:




Végül M is rákapott:

2017. február 2., csütörtök

kockulunk

S nagyon szereti a Minecraftot, jelenleg hétvégén van lehetősége játszani vele, úgy, hogy Apa is beáll. Együtt kalandoznak.

Szerette volna lerajzolni a figurákat, ehhez pedig meg kellett tanulnia kockát "szerkeszteni". Próbálkozott, próbálkozott, aztán egy youtube videó alapján nekiállt kockát árnyékolni, meg minden...


Elsőre, önállóan, azért nem is rossz...

Aztán jöhetett a Minecraft: