2013. augusztus 24., szombat

iskolai változások 2013. - huhh...

Az eredeti cikk ITT található.

Idézetek általam kiemelve:

 Az általános iskola mind a 8 évfolyamán kötelező lesz délután 4-ig bent maradnia a gyerekeknek az iskolában. A szülő kérelmére az igazgató a kötelező tanítási órák utáni benttartózkodás alól felmentést adhat, de ez csak lehetőség.

Az iskolákban, a tantestület tagjaként aktív rendőrök, ún. bűnmegelőzési tanácsadók jelennek meg. (...) Aktív rendőrként, belátásuk szerint intézkedhetnek is, ennek részeként arányos mértékű testi kényszert is alkalmazhatnak.

Fontos, már életbe lépett változás, hogy az iskoláskorúnak látszó gyerekeket, ha iskolaidőben az utcán vagy egyéb nyilvános helyen (pl. plázában) vannak, és nem tudják írásban, hitelt érdemlően bizonyítani, hogy igazoltan vannak távol, a rendőr bekísérheti az iskolába, szintén akár kényszer alkalmazásával. Elvileg a szülővel együtt tartózkodó gyermeknél is kell legyen iskolai, orvosi vagy szülői kikérő, igazolás.

 Jelentősen nőnek a kötelező óraszámokElső osztályban napi 4 helyett 5 óra a kötelező. Mivel most nagyon sok gyerek kényszerből, nem iskolaéretten került első osztályba, mivel a 3 éves kortól kötelezővé tett óvoda helyett nem maradt nekik hely, a szülő pedig idén már nem kérhette, hogy gyermeke még egy évig óvodában maradhasson, az elsősök terhelése különösen sok veszélyt hordoz


Na ezek nem tetszenek pl.

Egy másik cikk a témában ITT.

3 megjegyzés:

  1. "Vicces", napvilágnál meglát egy rendőr a gyerekemmel, akkor egrecíroztathat.

    VálaszTörlés
  2. Igen, ez nem hangzik valami jól.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Felhívtam a sulinkat, ezt is megemlítettem (mondtam küldjön igazolást), jól kinevettet aki felvette, azt mondta ez csak pletyka, de azért utánanéznek. Mondjuk nem esett jól, AHOGY nevetett.

      Törlés