2013. november 1., péntek

sajttorta

Férjszülinap, a sajttorta receptjét idemásolom, ez a jól bevált:
(Változtatás: a torta aljához jóval több vajat kevertem, plusz tejjel is masszásítottam a darált kekszet. A végén a tetejét megszórtam mandulával. És hát nem várt egy napot a hűtőben...)



forrás: mindmegette

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 25 dkg teljes kiőrlésű keksz
  • 15 dkg vaj, vagy Rama
  • A krémhez:
  • 75 dkg tejszínes natúr krémsajt vagy mascarpone
  • cukor
  • másfél kanál liszt
  • 3 tojás
  • 7 dkg tejföl
  • vaníliaaorma
  • 1 csomag tejkaramella

Elkészítés:

Először a tésztát készítjük el, ami abból áll, hogy a kekszet megdarálod és összekevered a megolvasztott vajjal. Utána kibélelsz egy tortaformát sütőpapírral, belenyomkodod a vajas kekszet, és 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöd. Ha kész, tedd félre, hogy langyosra hűljön, és készítsd el a krémet.

A krémsajtot keverd el a cukorral, a liszttel és a tejföllel, ízesítsd vaníliával, majd a 3 tojást egyenként tedd bele. Robotgéppel keverd habosra, és oszlasd el a megsült piskóta tetején. Az egészet rakd újra a sütőbe, és még 60 percig süsd.

A tejkaramellát vágd apró darabokra, és kb. a 40. sütési percnél szórd a torta tetejére. Ha megsült, akkor egy napig hűtőben a helye, hogy kellőképpen megdermedjen, mert csak akkor tudod felvágni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése