(Változtatás: a torta aljához jóval több vajat kevertem, plusz tejjel is masszásítottam a darált kekszet. A végén a tetejét megszórtam mandulával. És hát nem várt egy napot a hűtőben...)
forrás: mindmegette
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 25 dkg teljes kiőrlésű keksz
- 15 dkg vaj, vagy Rama
- A krémhez:
- 75 dkg tejszínes natúr krémsajt vagy mascarpone
- cukor
- másfél kanál liszt
- 3 tojás
- 7 dkg tejföl
- vaníliaaorma
- 1 csomag tejkaramella
Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el, ami abból áll, hogy a kekszet megdarálod és összekevered a megolvasztott vajjal. Utána kibélelsz egy tortaformát sütőpapírral, belenyomkodod a vajas kekszet, és 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöd. Ha kész, tedd félre, hogy langyosra hűljön, és készítsd el a krémet.
A krémsajtot keverd el a cukorral, a liszttel és a tejföllel, ízesítsd vaníliával, majd a 3 tojást egyenként tedd bele. Robotgéppel keverd habosra, és oszlasd el a megsült piskóta tetején. Az egészet rakd újra a sütőbe, és még 60 percig süsd.
A tejkaramellát vágd apró darabokra, és kb. a 40. sütési percnél szórd a torta tetejére. Ha megsült, akkor egy napig hűtőben a helye, hogy kellőképpen megdermedjen, mert csak akkor tudod felvágni.
A krémsajtot keverd el a cukorral, a liszttel és a tejföllel, ízesítsd vaníliával, majd a 3 tojást egyenként tedd bele. Robotgéppel keverd habosra, és oszlasd el a megsült piskóta tetején. Az egészet rakd újra a sütőbe, és még 60 percig süsd.
A tejkaramellát vágd apró darabokra, és kb. a 40. sütési percnél szórd a torta tetejére. Ha megsült, akkor egy napig hűtőben a helye, hogy kellőképpen megdermedjen, mert csak akkor tudod felvágni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése