2014. június 16., hétfő

kalózkodás

Az előző bejegyzés folytatásaként - a kalózbulink!



A palackpostás meghívót



A kincsesláda ilyen lett, benne a kincsek:



A bulira érkezők kaptak halálfejes szemfedőt, kendőt a fejükre, és egy-egy pénzes szütyőt. Ebbe lehetett gyűjteni a különböző szerzett kincseket. A kalózbandának három próbát kellett kiállnia, hogy megszerezhessék a nagy kincshez vezető térképet.



Első próba: célbadobás. Egy kosárba kellett beletalálnia minden kalóznak három babzsákkal, különböző távolságból.
Második próba: a vak kalóz. Apa bekötött szemmel, a földön ülve őrizte a kulcscsomót, amit az ügyes kalózok egymás után csentek el tőle, miközben hadonászva védekezett.
Harmadik próba: egyensúlyozás a pallón, a vad tenger felett. (Itt B lett volna a veszélyes cápa, de végigaludta a bulit, így lecsúszott élete szerepéről...)
Minden sikeres teljesítés matricával telítette a pénzeszsákot.


Ezek után minden sikeres kalóz kapott egy darabot a kincses térképből, amit összeillesztve megláthatták a megfejtést, a rejtekhelyet.



Erre rajzoltam a kertünket, és a kincslelőhelyet, a homokozót:


De a homokozóban csak egy kicsit dobozkát találtak, benne egy papírral - "Keress tovább!", és egy titkosírásos üzenetet, amit az írni-olvasni tudó kalózok segítségével megfejtve haladhattak tovább...






 a valódi lelőhely felé:  


Végül ettünk, ittunk, tortáztunk. Kincsesláda alakú tortát sütött a barátnőm, de a lefotózása sajnos elmaradt...


Az ajándékozás is nagy örömöket hozott, S kapott hálózsákot, iránytűt, távcsövet, kalózos kirakót, playmobil kalózokat, kifesthető kincsesládát.

Végül bulizáró szabadjáték, labdázás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése