Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

B

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

2014. október 21., kedd

a neki megfelelő módi

S más tempóban, más természetű lendülettel, más irányú érdeklődéssel működik, tanul, mint M ennyi idősen. Teljesen másképpen. Szembesülök vele, micsoda új kihívást jelent. Meg kell találnom hozzá is az utat. Hiába indulok el a bejárt ösvényen, nem találkozom vele. Ő másfelé kóborol.
És ők csak ketten vannak...
(B lesz a harmadik, eltervezhetetlen rejtély.)

Tisztelt Igazgató úr! 
Felháborít, ahogy a gyermekemet a képességei alapján diszkriminálják az iskolában. Móricka matematikából sorra hozta haza a rossz jegyeket. Megkérdeztük a tanárnénit, hogy mi lehet ennek az oka. Azt a választ kaptuk, hogy Móricka sajnos nem tud együtt haladni a többiekkel. Több gyakorlásra, több magyarázatra lenne szüksége, de a tanterv szerint tovább kell menni. Fogadtunk egy korrepetítort. Ezzel a segítséggel tökéletesen megértett mindent. Viszont a jegyei nem javultak, mert Mórickának mindig abból kellett a témazárót írnia, ahol az iskolai tanárnéni tartott az anyagban, és nem abból, ahol ő tartott a korrepetítorral.
Igaz, hogy ez nekem egy külön vagyonba kerül (amit a korrepetítornak fizetek), de bizonyítéka annak, hogy a gyermekem képes megtanulni minden olyant, mint amit a többiek. Tehát úgy is nézhetjük a dolgot, hogy Móricka matematika érdemjegyei nem a gyermekem képességét minősítik, hanem az Önök "Móricka-tanítási" képességét. És ha innen nézzük, akkor a teljesítményük siralmas.
Gyermekem nincs egyedül ezzel a problémával az osztályban. Sokan kényszerülnek korrepetálásra.
Tisztelt igazgató úr! Legyen kedves elmagyarázni nekem, hogy mi az oka annak, hogy nem képesek az én gyerekemet neki megfelelően tanítani?!
Az is elfogadható, hogy ha kimondja: ez az iskolarendszer nem tud vagy nem akar törődni a lassabbakkal, vagy az ilyen-olyan okból lemaradókkal. Tehát a gyermekem nem a saját képességei áldozata, hanem az iskolarendszeré, ami vele nem tud megfelelően foglalkozni.
Az viszont nagyon nem tetszik, hogy az iskola nem képes az én gyermekemet neki megfelelően tanítani, mégis az én gyermekem van megbélyegezve rosszabb képességűnek.
Megtisztelő válaszát várva,
maradok tisztelettel,
Móricka Apuka


"Nem a gyereknek van tanulási zavara, hanem az iskolának tanítási zavara." (Gyarmathy Éva)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése