Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

B

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

2015. október 23., péntek

(ó-ó) Afrika

Afrika interaktív kiállítás, a Titokzatos szavanna a Mezőgazdasági Múzeumban, november 1-ig! Futááás! Őszi szünetben még pont meg lehet nézni!Kiállításra hangolódás:

Dél-Afrika madártávlatból c. dokumentumfilm ITT a youtube-on. Emberek nincsenek benne, M és ezt hiányolták. Városok, épületek, táj, információk.

Kittenberger Kálmán Afrikakutató - ITT. (Ezt még nem néztük meg.)

Afrikai emberek, arcok - képek vetítése, afrikai zenével aláfestve ITT az oldal alján. (rövid)

Afrika problémái - éhínség, oktatási helyzet, egészségügy.

A gyerekeket nagyon izgatta, hogyan élnek ott az emberek, úgyhogy megnéztük még ITT ezt a videót, ami szerencsére angolul van, így csak én jutottam érdekes információkhoz a poligámiával kapcsolatban... ők pedig érdeklődve figyelték az embereket, ruhákat, házakat.


Zászlók ITT.
Afrika állatai ITT.

Állatokról:
dél-afrikai gazelláról nagyon rövid, angol videó.
Otthon a vadonban.
Nat-Geo WILD: Oroszlán
Tudományos vizsgálódás az afrikai elefánt ormánya körül.


Alkotás - a téma egy afrikai táj, házakkal, fákkal, állatokkal. Zenei aláfestés.

Egy már elvetemedett, kidobásra/tüzelésre szánt fa alátét lett az afrikai talaj, arra kerültek a vécéguriga házak - amik a valóságban föld és tehéntrágya felhasználásával készülnek, mint megtudtuk.


S-t az állatok előpakoláskor elvesztettük. Ő onnantól nem jött tovább velünk a messzi kontinensre, maradt inkább a házi állatkertben... Majomkenyérfák is készültek:
A házakat nem kis meló volt összragasztgatni. Végül még állatokat is sikerült találnunk, akik örömmel költöztek "haza".Ó-ó, Afrika!Majd a kiállításról is beszámolok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése