Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

B

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

2016. január 13., szerda

jóvizsga

Csudapozitív vizsgaélmény. Három éve a harmadik iskolánk, és az eddigi legszervezettebb lebonyolítás, legtámogatóbb hozzánk állás. Minden magántanuló egyszerre lett behívva, délután kettőre, és négykor már indultunk haza. Alsósok egy terembe terelve, felső külön - papírok kiosztva, mindenki mellett ott áll a saját tanítója - kérdezhető, segítségre kérhető. (Bár ez gondolom adhatott egy zavaró alapzajt...) Egy napon két tantárgy - két óra múlva meg is voltunk. Készségtárgyakból alapból felmentve. (Nagy szomorúságunkra nem kellett az alkotásainkkal dicsekedni...)

Év közben is többször kaptunk a tanító néninktől ötleteket, dolgozatokat átküldte, javasolt különböző netes oldalakat, stb. A vizsgakövetelményeket korrektül megkaptuk, és egy, azaz 1 db, félév végi összefoglaló dolgozatot irattak a gyerekekkel minden tárgyból. Amit nézhetünk arról az oldalról is, h ajaj, egyetlen jegyből alakul ki a félévi, de ugyanakkor nem nyúzták 4-5, többoldalas melóval őket napokig. (Eddig meg kellett írnia a többiek által addig kipipált összes témazárót...) Mondjuk a becipelt, itthoni munkák megint nem voltak nagyon előtérben. Pedig belevehetnék az értékelésbe valamilyen formában, mondjuk egézs konkrétan jegyet kaphatnánk rá. Hiszen a tudásról számot ad a témazáró, oké, de ami zajlott itthon, azt bemutatják a lapozóink, a tematikus füzetek, a plakátok egy-egy tananyagrészhez. "Órai munka"= ötös.

S is remekelt, ugyan még nem volt tétje, mert jövőre újrajátsszuk az elsőt, de jó tapasztalat volt neki is. Laza a kis haver, nem izgatta különösebben az egész. Matekból - mivel a számok írásával még sehogy sem áll - szóban kérdezgette a tanító.
Jó lett volna azért vele többet tanulni, nem így terveztem - na persze nem a vizsga meg a suli miatt. Nem sikerült jól gazdálkodnom, M volt inkább a tanulás szempontjából a szemem előtt, S kevés figyelmet és időt kapott tőlem. Ez a második gyerek szindróma nem csak ezen a téren jelenik meg. Ami nem jó így. De ez egy külön posztot érdemel.

Összességében legkevésbé stresszes vizsgára készülés, legkönnyedebb vizsgázás.
Holnap második forduló, vígan nézünk elébe.

10 megjegyzés:

 1. Szia. De jót írtál... Ez még a szekszárdi oskola vagy egy másik?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Másik! Ha érdekel, megírom priviben! :)

   Törlés
  2. Igen,érdekel.:) Köszönöm, ha megírod! (Régebbről lehet, hogy megvan neked a címem, de, hogy ne kelljen keresgélned: fiukahajoban kukac gmail pont com)

   Törlés
 2. Tényleg nagyon jó volt olvasni! Holnapra is ugyanilyen jókat kívánok!!!

  VálaszTörlés
 3. Kedves Timi!
  Eddig zugolvastalak, de 4 gyermekes oo-sként nem tudok elmenni a jóvizsga-élményed mellett... ;) privátban feltehetnék Neked néhány kérdést? Az emailcímem krisztib kukac hotmail pont com Megírnád kérlek a Tiédet? Nagyon köszönöm Kriszta

  VálaszTörlés
 4. Mi is jelen voltunk. Hasonló jókat írhatok. Teljes elégedettség. Azt hiszem, a tanító néniknek is kell visszajelzés, mert tényleg remekül és gyerekbarátan végezték a dolgukat. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen! Mi aztán képzeld, vendégségbe mentünk egy "osztálytárshoz", és a tanító nénink is ott volt, szóval meg is tudtuk köszönni neki, részletesen hálálkodva! :D

   Törlés
 5. Na most már engem is érdekel, hogy melyik ez az iskola��.��

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na megsúgom majd a csajos napunkon, Szívem! :)

   Törlés