2016. március 3., csütörtök

ceruzakoptató

Hozzánk keveredett egy foglalkoztató könyv, a Ceruzakoptató 2. Utazz velünk! alcímmel elkalauzol az óceán, a sivatag, a dzsungel, a hegyek, füves puszták és a sarkvidék tájaira, bemutatva néhány ott élő állatot. Egyszerű, könnyed, mindig valami kis feladat is kapcsolódik az egyes oldalalkhoz. S-nek teljesen megfelel.




Ugyan néha behoz egy-egy olvasási tudást, vagy komolyabb számolást igénylő feladatot (pedig alapvetően inkább a könnyűre hajt), azt átruházzuk M-re.

Elkészítjük a részek tablóját. Ez az első kettőhöz tartozó anyag:



A sivatag már meg is van:




Az írás még másolással történt, de kérte, szerette így. Néhány tanult fontosságot jelöltünk, pl. nyilakkal, h ki kit eszik meg. Karikáztuk a sivataghoz való alkalmazkodás jeleit pirossal. Az ugróegér nem iszik, hanem növényekből nyeri a folyadékot - erről S egy szívószálas növénypoharat rajzolt. És az éjjel vadászó, nappal üregbe bújó szokás is megjelenik. 

A kemény munka után a jól megérdemelt mesenézés! Állati küldetés, ITT, melynek főszereplője a futó-, vagy gyalogkakukk, de megjelenik benne a csörgőkígyó is - és kiderül, h ez a madár bizony megeszi a kígyót! Meg más érdekes infók. 
Van benne prérifarkas és leguán is. Szeretjük ezt a sorozatot.

Még egy rész, ITT, ez a csörgőkígyóra koncentrál.

ITT pedig egy újabb sivatagi rész, ebben a tündérbagloykat ismerjük meg.

A BBC Bolygónk, a Föld sorozatában is találhatóak kapcsolódó részek, pl a Sivatagok, és a Mély óceánok című. (Aztán majd, ha odaérünk a könyvecskében - az Esőerdők.)

1 megjegyzés: