2016. március 13., vasárnap

kakaós csiga


Gyors és finom. Kb. 30 kisebb méretű csiga biztosan kijön ebből a mennyiségből. Általában még azon melegében elfogy.
Először M "osztálytársáéknál" ettünk (faltunk) ilyet, egy vizsga utáni vendégség alkalmával. Nagy kedvenc.


ITT találtam egy leírást, ez alapján szoktam készíteni:

Kakaós csiga

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 50 dkg liszt (tönköly és kukoricaliszt vegyesen)
- 1 dl tej
- 10 evőkanál olaj
- 20 dkg porcukor
- csipet só
- egy csomag sütőpor

Töltelékhez:
- 5 evőkanál olvasztott vaj (v. olaj)
- 8 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál cukrozatlan kakakópor



Elkészítés:
Túrót és a porcukrot krémes állagig keverem, majd mehet bele a tej, olaj, liszttel elkevert sütőpor és só. Összegyúrom. Két adagra választom. Lisztezett felületen kinyújtom az egyiket (kb. 5 mm vastagra), tésztát megkenem az olvasztott vajjal, rászitálom az kakaós porcukor keverékét. Feltekerem, 2 cm-es csigákat vágok. Másik adag tésztával ugyanez.
Sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10 percig sütöm. Inkább maradjon világos, úgy lesz puha. És egy kicsit ropogós. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése