2015. június 25., csütörtök

új név

Amikor félek, a Minden Titkok Tudója halkan lép hozzám. Megérint, alig érezhetően. Mint a lágy szellő. A fülembe suttog. És akkor meglátom, erővel - mi az igazság, és mi a hazugság. 
Sohase menj abba az irányba, amerre a félelem lökne. Mert az Erő, a Szeretet, és a Józanság az, Aki vezet. 

"Az apja viszont Benjáminnak nevezte."
(1Móz 35:18)

'Amikor az emberek címkéket aggatnak rád, ezek miatt talán összezsugorodsz, ahelyett, hogy növekednél a benned lévő lehetőségek elérésére. Isten azonban, aki Jákobnak új identitást adott, neked is tud adni. Küzdesz a régi nevekkel, amelyeken szólítottak, vagy a magadról alkotott régi képpel kínlódsz? Semmi sem fog változni az életedben, amíg a gondolkodásmódodat meg nem változtatod.
Jákob felesége, Ráhel meghalt a pusztában, nem sokkal azután, hogy fia megszületett. Halála előtt a gyermeket Benóninak nevezte el, ami az jelenti "fájdalmam fia". Amikor azonban a bába átadta a gyermeket Jákobnak, ő így szólt: "Ne hívják őt Benóninak, fájdalmam fiának, hanem nevezzék Benjaminnak, jobb kezem hatalmam fiának!" Szerinted melyik név maradt fenn? Benjámin!
Halld meg: az vagy, akinek Isten mond.
Nem az, akinek az emberek tartanak. Ha nem Isten adta neked azt a nevet, akkor nem az a te neved. Csak azt hidd el, amit Isten mond rólad.
Jákobnál jobban senki nem értette meg a névcsere erejét. Jákob, a csaló, Isten jelenlétében új nevet kapott: Izrael, Isten harcosa (1Móz 32:28). Krisztus megtöri minden rád akaszkodott negatív dolog hatalmát. Szent vagy, nem bűnös, győztes vagy, nem vesztes.'

"A győzedelmesnek enni adok az elrejtett mannából, és adok annak fehér kövecskét, és a kövecskén új írott nevet, amelyet senki nem tud, csak az, aki kapja." 
(Jel2:17) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése