2016. március 14., hétfő

szuperhősök akcióban

Régi terv volt a szuperhősös buli, ITT már elkezdtem gyűjtögetni ötleteket. Aztán tavaly nem valósult meg. Most újra elővettük a témát, és S 7. szülinapjára elkészítettem a meghívót, íme:


Menő lett, nem?
Nem hívtunk sok barátocskát, mert nem akartam esőnapot kockáztatni - és ha esik, a házon belül kevesen férünk el. De megfelelő idő kerekedett, hűvös ám napfényes - kinti küldetésteljesítésre tökéletes!
Készítettem egy szuperhős igazolványt, mégis, legyünk tisztában vele, miféle alakok gyűlnek össze a nappalinkban...




A megérkező hősöcskék szépen kitöltögették.


Vécégurigából csodafegyvert is lehetett vételezni, ami egy karra helyezhető dolog, csillag alakú "gombbal", az lövi a lövedéket. A lézersugarat. Vagy akármit.








Mindenki kiszínezgette a csillagokat rajta.
A díszítést nem vittük túlzásba, de azért stílusos lett. Batman és Vasember - sablonokat ehhez ITT találtam.




A kapura M által készített szörny maszkok kerültek. Szívélyes fogadtatás, igaz?


Hát a szuperhősök segítségére, és összefogására nagy szükség volt, ugyanis az történt, h a Kakasdombi királyság rablótámadás áldozatául esett. A király becses kincseit eltulajdonította valaki. Vissza kell szerezni! De hol lehet? És ki vitte el?

Akadályok leküzdése vette kezdetét. Célbadobás az első kihívás. Össze kell gyűjteni a lövedékeket, tisztes távolból hajítva.  Cél a függőágy. És nem a szomszéd néni kertje. (De, ő is kapott egy-két labdát.)



Aztán átjutás a krokodilokkal teli folyón, egymást áthúzva.



A következő az oroszlánverem feletti rettenthetetlen átkelés.



Egy labdának álcázott titkos csodafegyvert kellett eljuttatni innen oda, miközben nehezítő tényezők nehezítették a feladatot.




Aztán lendülni az Óperenciás tenger felett - merthogy abban is hemzsegek a krokodilok, ha nem tudtátok volna. 



M aztán úgy gondolta, ő más úton jön le a kötélről. Mondjuk a fa tetején át.



Végezetül veszélyes dimanitokat kellett a szupercsapatnak megtalálni, és hatástalanítani azáltal, h kihúzzák a bennük rejlő képdarabokat. Összeillesztve kiderült, ki is a tettes...




Joker leleplezve, így végül egy térkép elvezethette a bandát a kincs rejtekhelyéhez. A kakasdombi király (=Apa) bőkezűen hálálta meg a szuperhősök szuper teljesítményét: kakas nyalókákkal, menő élethű játékpénzekkel, meg gumicukkerrel.


És míg eszegettek szendvicseket, meg nyalogattak kakasokat, Apakirály beszélgetést vezetett egy szuperhősről, aki a legtutibb mind között, és még halhatatlan is...



Jöhetett a torta, S rendelésére csokis-diós kuglófrecept - tortaformában.


Tortázás után, levezetésképp néhányan elkezdtek színezni, a többiek kimentek fogózni, aztán elemlámpával rohangálni a kertbe. Itt a buli vége, fuss el véle. Mondhatjuk, hogy szuper volt...!

3 megjegyzés:

  1. Szuper buli lehetett, nagyon kreatívak vagytok, fantasztikus ötletek és megoldások! Le a kalappal!

    VálaszTörlés
  2. Szuper buli lehetett! Fantasztikus ötletek és megoldások! Nagyon kreatívak vagytok!Le a kalappal!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, a gyerekek élvezték, úgyh tényleg megérte! :D

      Törlés