2014. április 16., szerda

sütimüti

Gyors, egyszerű, olcsó, fini.

Hozzávalók:

- (enyhén száraz, vagyis a már nem ropogós-friss) kenyér
- vaj, lekvár
- alma
- tojás
- tej
- mazsola,
esetleg dió
- cukor, vaníliás cukor

A kenyerek héját levágjuk, félbevágjuk és megvajazzuk őket. Megkenjük baracklekvárral, belepakolásszuk a kivajazott tepsibe. 


A lekváros kenyér tetejére halmozzuk a hámozott, darabolt almát, megszórjuk mazsolával (és dióval, nekem épp nem volt itthon).


Aztán három tojást összekeverünk-habarunk egy deci tejjel, 5 nagy kanál cukorral, és egy csomag vaníliás cukorral.


Felteszünk forralni még 5 dl tejet. Amikor felforrt, hozzáöntjük a tojásos  tejet, és még melegítjük néhány percig, míg kicsit besűrűsödik. Ezt öntjük a tepsibe, a kenyeres-almás kupacunkra. És mehet a sütőbe.


Gyorsan fogy, mert fini.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése